zondag 22 april 2012

21 april2012 : Lenteloop Dodewaard, 5km

Als ik het goed doorgenomen heb in mijn logboek ben ik gister, zaterdag 21 april 2012, voor de 10e keer naar de Dijkrunners geweest. Natuurlijk weer voor een van de seizoenslopen. Het is lente, zeggen ze...., is buiten niet te merken namelijk dus het was tijd voor de Lenteloop. Ik ging weer voor de 5 km want na bijna 2 jaar ben ik weer toe aan een nieuw PR op deze afstand.

In maart na ziekte en in voorbereiding op Venlo kwam ik tot 19:24 minuten. Er waren 44 deelnemers op de 5 km en om 16:25 uur mochten we natuurlijk weer van start. Er stond een flinke wind vanuit het westen zo ongeveer maar met 13 graden en half bewolkt was het gelukkig wel droog. Ik ben het snelste weg vanaf de eerste rij want ik loop op kop. Vreemde gewaarwording...
Al snel wordt ik ingehaald door 5 mannen en de eerste vrouw. De omroeper roept haar iets toe over snelle tijden maar ze geeft aan dt ik er vooral vandoor moet gaan wil ik niet stilvallen. Ik kom samen te lopen met Jurrian Kooiman (talent uit Arnhem) en Peter Engelberts. Zij zijn allebei normaal gesproken sneller dan mij maar we vormen een mooi groepje. De eerste km gaat in 3:42 min/km op de baan. We lopen inmiddels in de grote buitenbaan en na ca. 1,5 km gaan we naar het buitengebied. We komen flink tegen de wind in te lopen. Ik loop schuin achter Peter, Jurrian in positie 3 en ik vraag me af hoe lang ik bij deze 2 kan blijven.

Km 2 gaat in 3:44 min/km en het wordt flink werken nu tegen de wind in. Rechtsaf richting het keerpunt waar ik merk dat we wat stilvallen. Ik besluit de koppositie te nemen en km 3 gaat in 3:55 min/km. Een flink verval dus....Gelukkig mogen we linksaf weer terug richting de baan van de Dijkrunners en lopen we windaf. Ik probeer van alles maar de gemiddelde km tijd krijg ik niet omlaag. Aangekomen bij het bordje van km 4, 3:50 min/km, gaan zowel Peter als Jurrian me voorbij en zetten flink aan. Ik probeer wel maar het beste is eraf inmiddels. Ik kan niet versnellen maar alleen consolideren.  Ik zie dat ik 19:00 minuten niet ga halen. Het parcours is vandaag weer net iets langer maar ik heb wel 3:48 minuten/km gemiddeld en in 19:11 minuten kom ik over de finish als 6e van de 44 deelnemers (1 uitvaller).
Tevreden kijk ik terug op deze Lenteloop. Jammer van km 3 die gewoon te langzaam was. Qua tijden dezelfde vorm te pakken(op 5 km) als in oktober/november 2011. Nu flink doortrainen en de 5 km onder de 19 minuten ergens in 2012 (hoop ik!).

Sportieve groet,

Corné

2 opmerkingen:

  1. Corne,

    Mooi geschreven

    Volgende keer iets grotere lopers zoeken om achter te schuilen (zijn nou niet echt goede "windbrekers").

    gr Bart (had 19.28)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer Corné!
    Gegokt en helaas niet gelukt.. absoluut respect voor je prestatie, zoveel mensen doen je dat niet na!

    BeantwoordenVerwijderen