zondag 7 oktober 2012

06-10-2012 : Herftsloop Dodewaard, 5 km

Van Interlaken naar Dodewaard das natuurlijk een enorme overgang. Maar om te kijken hoe de snelheid ervoor staat moeten natuurlijk eerst weer even wat wedstrijdjes gelopen worden. Zaterdagmiddag lekker met zonneschijn naar Dodewaard gereden. Het had ongeveer de hele ochtend geregend dus dat was een hele opluchting.

Aangekomen bij de Dijkrunners stond het gehele middenterrein (normaal start en finish) vol met tenten van een of andere boerenbeurs. Deze was dus niet beschikbaar voor de loop. De organisatie had een nieuw rondje uitgezet wat ook geen keerpunt zou hebben maar een echt rondje was. Sneller dus wellicht voor iedereen.

Ik ging inlopen en raakte een beetje verdwaald in het achterland. Na zo'n 4 km was ik weer terug bij de baan en kon mooi de start van de 10 km meemaken. Om 16:25 uur dan mijn 5 km wedstrijd. We starten op het parkeerterrein tussen de auto's op het grint. Dan rechtsaf de Bonegraafseweg op. Waar we normaal er al 2 km op hebben zitten en rechtsaf slaan zitten we nu nog in de eerste km en gaan linksaf de Paardendreef op die we helemaal uit zullen lopen. De eerste km gaat in 3:47 minuten en ik loop inmiddels in een groepje van 4 man op de 7e plaats. Er komt iemand van achter voorbij maar ik haal ook weer iemand in. We lijken dichter op de koplopers in te lopen maar dit blijkt achteraf een illusie. Dan rechtsaf de Kalkestraat in en we hebben de eerste achterblijfsters van de 10 km ingehaald. De 2e km gaat al wat trager in 3:53 minuten. We hebben iemand eraf gelopen en ik loop op plaats 6 als we rechtsaf gaan de Langeakkertraat in.

Het parcours is echt veel leuker en we lopen lekker beschut en merken nog maar weinig van de wind die we in de eerste km pal van voren hadden. De koplopers zijn echt bijna uit zicht en ik zie op mijn klokje dat we wat stilvallen en besluit bij 2,5 km dat ik maar moet proberen wat aan te zetten. Inmiddels nog met zijn 2-en over lopen we best lekker de derde km in 3:57 minuten. Mijn schema is dus niet echt vlak te noemen maar ja we zitten pas 5 weken na de marathon en ik ben net 2 weken weer in training. We zijn weer terug op de Paardendreef en beginnen via de Bonegraafseweg weer aan de terugweg. Km 4 in  4:02 minuten. Das echt te langzaam!
We komen aan op de baan en we moeten nog een rondje van 500 meter. Ik heb al een paar keer achterom gekeken en het gat met de loper achter mij is niet erg groot. Ik besluit aan te zetten om te kijken of ik vandaag 4e kan worden. Dat lukt door een fikse eindsprint en een laatste km in 3:49 minuten. Ik heb niet echt constant gelopen, oplopend schema, maar ben tevreden met mijn eindtijd van 19:16 minuten en een 4e plek ver achter de top 3 overigens!

Hierbij de uitslag:

M 5KM, 5 KM
Plts Naam   Woonplaats Tijd
1 Peter Engelberts Opheusden 18:03
2 Jurrian Kooiman Arnhem 18:26
3 Tonnie Scheurwater Ophemert 18:39
4 Corne van Helteren Groesbeek 19:16
5 Henk van de Meijde Randwijk 19:20
6 Ernst van Raaij Nijmegen 19:22
7 Erik de Bruin Geldermalsen 19:27
8 Gerk van der Have Geldermalsen 19:47
9 Adrie Akkerman Bemmel 19:49
10 Mike Haalboom Veenendaal 19:51

Het was weer een sportief seizoen bij de Dijkrunners. 3 vd 4 lopen meegedaan en ga in 2012 zeker weer terug en ga dan ook eens wat meer 10 km loopjes doen. Dat parcours wil ik ook wel eens zien na meer dan 10 maal de 5 km te hebben gelopen. Maar ja nu met een nieuw parcours en snellere benen moet er wel weer een snellere tijd inzitten!

Sportieve groet,
Corné

1 opmerking:

  1. Zo zo je bent weer aardig hersteld.
    En nog niet eens zo slecht gezien je pr tijd op de 5km.

    BeantwoordenVerwijderen