zaterdag 8 december 2012

Zevenheuvelenloop en Montferlandrun 2012

Tis rustig in blogland maar om weer eens een update te geven hierbij een kort verslag van mijn 8ste Zevenheuvelenloop en 7de Montferlandrun. Beide wedstrijden zijn niet geworden wat ik ervan verwacht had. O 18 november de Zevenheuvelenloop van Nijmegen naar Groesbeek en via een ommetje weer terug. Verkouden en niet geheel in topvorm stonden we om 13:00 uur aan de start op de Groesbeekseweg.

Het was een zenuwachtig gedoe in het startvak en we knalden er dan ook zeer gretig vandoor. Ik liep met Leon en Evert want Jan die ging al in de eerste km te hard. Langzaam liep ook Leon bij ons weg. De eerste 3 km gingen heerlijk en onder de 4:00 min/km/. Na 3 km lekker afdalen en grote passen bij Sionshof en dan...klimmen naar Groesbeek. Daar voelde ik dat ik vandaag heuevelop totaal geen macht had. Toen ik bij 5 km al doorkwam boven de 20 min bedacht ik een strijdplan: ik ga proberen te versnellen t/m 7 km en dan kijken wat het wordt. Dit eerste lukte en ik had weer hoop. Totdat we op de Zevenheuvelenweg gingen klimmen naar 8 km en ik volledig geparkeerd stond. Totaal geen macht en kracht. Hier besloot ik dat ik de Zevenheuvelenloop uit ging lopen op souplesse en ging genieten. Na 7 jaar een PR op de 15 km vandaag dus niet.

Deze foto bij 9,6 km symboliseert mijn onmacht. Maar ja het goede is dat ik het heb ingezien en dat de schuld bij mezelf ligt. Voor de rest dus lekker uitgelopen en na 01:01:09 kwam ik over de finish. Mijn derde tijd op de Zevenheuvelenloop dus niet eens zo gek eigenlijk.

Dan op 2 december naar 's Heerenberg voor mijn 7de Montferlandrun. Deze werd een keer afgelast (2010) dus loopt ie qua frequentie een editie achter bij de Zevenheuvelenloop. Het was lekker weer in het Montferland. Enig nadeel was een koud windje. Er waren weer veel Ciflaten aan de start. De eerste 5 km liep ik met Paul Dekker op en de tussentijd was prima. Dan het zware stuk van 5 t/m 10 km en ook hier merk ik in d elange klim van 5 naar 6 km dat de macht ontbreekt. Toon valt uit en ik loop in op Arne maar Paul moet ik laten gaan. Dan slaat het noodlot toe. Ik krijg last van mijn darmen en moet bij 8,5 km voor 98 seconden naar de kant. Een welkome pauze. Darmen geleegd en weer aan de slag. De tijd lijkt dan allang nergens meer op maar de rest van de loop kan ik lekker genieten en das belangrijk!

Zonder poepen mijn tweede tijd en met poepen mijn derde tijd hier. Niet eens zo gek dus en qua tijd vergelijkbaar met de verschillen die ik andere jaren ook heb met de Zevenheuvelenloop. Officieel 01:03:56. Tevreden kijk ik terug op het jaar. Mooie PR's gelopen en natuurlijk de Jungfraumarathon! Nu lekker doortrainen als het weer niet al te veel roet in het eten gooit deze winter natuulijk.

Sportieve groet,
Corné

2 opmerkingen:

 1. Je zou bijna stellen dat de Jungfrau nog aardig in de benen zit.
  Ondanks alles heb je inderdaad een mooi jaar achter de rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En waar blijft de update van Venlo?

  Mooie en knappe prestatie Corné in Venlo.

  Gr

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen