zondag 6 mei 2012

06-mei-2012 : 19de Bemmelloop, Bemmel 10 km

Ik was er bij thuiskomst nog zo enthousiast over dat ik dacht vandaag aan de 39ste Bemmelloop te hebben deelgenomen maar het was pas de 19e editie. Een verslag....
Zaterdagochtend lekker gelopen bij frisse omstandigheden, 's middag lekker in de tuin gewerkt en 's avonds een feestje waar roken was toegestaan. Ik heb op een gegeven moment de buitendeur van de feestzaal eens opengezet om een beetje te luchten. Als je roken gewoonweg niet gewend bent is het echt lastig. Dus laat naar bed en vroeg weer op want de start in Bemmel was alweer om 10:30 uur.

Zondagochtend was het koud, zelfs een beetje guur met af en toe regen. Van onze groep waren Peter en Cecile er. Peter liep ook de 10 km en Cecile de 5 km. Verder best wel wat bekenden uit Bemmel van Facebook en Chat'nRun Alida en Riny. Lekker ff inlopen met Peter en dan om 10:30 uur de start. Ik sta gereed bij de Run 2 Day boog maar zie iedereen naar een punt aan de andere kant van de baan gaan. Oh shit daar is dus de start. Dit jaar loopt men met de Ipoco-chip. Beetje vreemd wel dat alleen de finshtijd wordt geregistreerd want bij de start geen matten.

De 5 en 10 km starten tegelijk maar de 5 km lopers staan buiten het sportpark gereed. We worden op weg gestuurd en mogen eerst een ronde op de baan afleggen voordat we het buitengebied ingaan. Ik kies een groepje met Riny Crul. Hij heeft aangegeven dat ze met een aantal lopers van de bod De Sprinters voor onder 40 gaan en dat zou voor mij een aanscherping van mij PR kunnen betekenen. Peter loopt vandaag net te snel en die laat ik gaan. Er staat best wel wat wind en ik ga achter Riny lopen om een beetje beschut te lopen. Verder zitten Kenneth Bouwman en Han Janssen in ons groepje. We lopen in het begin lekker van de wind af en hebben dus niet veel moeite het tempo lekker strak zo rond de 3:54-3:55 min/km te houden. Han en ik lopen op kop en de rest volgt. Dan gaan we na zo'n 4 1/2 km linksaf de uiterwaarden verder in en lopen hier flink wind tegen. Tis werken maar gelukkig blijft het tempo ongeveer gelijk. Soms wordt een gemiddelde km tijd van 3:56 minuten aangetikt maar evengoed springt deze soms weer terug naar 3:55 minuten.

5 km gaat in 19:35 minuten. Mooi op schema vooreen heel goede tijd als ik het vol kan houden met dit weer. We lopen op dit punt in op de lopers voor ons en halen zo een groepje van 4 lopers bij. Han, Kenneth en ik gaan verder met zijn drieën. Han is een goede stimulator en moedigt ons groepje goed aan om het tempo strak te houden, aan te blijven pikken en naar de lopers voor ons te kijken. Bij 7 km halen we de volgende loper bij en slaan we linksaf de dijk weer op. Hier valt de wind weer weg en hebben we deze weer in de rug gelukkig.

Hier lijkt het erop dat we een beetje stil gaan vallen en daarom besluit ik alleen ervandoor te gaan.Het gaat niet eenvoudig maar ik kan nog ligt versnellen in de laatste 2 km's en win hier nog zo'n 10 sec op het schema dat we lopen. Daar dan eindelijk de baan weer. Clemens en Cecile moedigen me aan en ook Esmé 400 meter voor de finish steekt me nog een hart onder de riem. Ik zie dat het gewoon een heel goede tijd gaat worden en dat vandaag hier alles op zijn plekkie valt voor een eindtijd van uiteindelijk 39:23 minuten.

Een PR verbetering met 35 seconden maar liefst. Ik ben uiteraard keiblij. Dat onder deze best wel zware omstandigheden. De meest bemoedigende woorden van Han onderweg waren : Denk aan iets leuks! We hebben goed samengewerkt en bedanken elkaar na de finish. Ik eindig als 9e in een veld van 131 lopers en ben echt keitevree over vandaag.

Ik zit nog steeds na te genieten van deze mooie tijd en hoop later nog wat foto's toe te kunnen voegen.

Sportieve groet,

Corné

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Corné. Mooie tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd Corne, nog even en je bent me op alle afstanden voorbij ;-) Ben je eigenlijk allang natuurlijk want ik liep mijn PR's midden jaren 90 ;-)

    BeantwoordenVerwijderen