zondag 13 mei 2012

13-mei-2012 : 7e Run Beuningen Run, Beuningen 5 km

Na vorige week een mooi PR te hebben gelopen op de 10 km in Bemmel vandaag naar Beuningen voor een aanval op mijn 5 km PR. Het wordt wel eens tijd na 23 maanden om dit PR uit de boeken te lopen. Diverse pogingen hebben net niet tot het gewenste resultaat geleidt helaas.
Gisteravond uit eten geweest bij de Sch(r)ans in Mook lekker aan het Grande Buffet zodat er flink wat koolhydraten opgelagen waren. Door mijn verjaardag van de week wel een training minder deze week dus als het goed is uitgeruster dan vorige week in Bemmel. Donderdag met de baantraining van CIFLA gingen de 400 metertjes perfect in zo'n 85 seconden. Ik had er dus een goed gevoel over om vandaag dan eens eindelijk onder 19 minuten te lopen.

Met een leuke vertegenwoordiging van onze groep bij Cifla (Ad, Cecile, Mirte, Evert) en ook Koen Martens en Ruud Nefkens voor de 10 km waren heel wat bekenden aanwezig in Beuningen. Helaas was ik wat laat aanwezig doordt de bewegwijzering onderweg zo goed was geregeld. Om 12:00 uru nog gauw even startnummer halen, ff kleten met Toon en Maranka die kwamen supporteren en dan warmlopen met Ad en Evert. De omstandigheden zijn prima. Half bewolkt, 12 graden en droog. Klein beetje wind maar valt mee dit jaar.

Om 12:45 uur dan de start. De 5 en de 10 km startten tegelijk. Vorig jaar had iedereen een rugnummer waardoor je het loopnummer kon onderscheiden maar dat was nu niet het geval. We knallen ervandoor en van ons groepje starten Mirte en ik het snelst. Lekker tempo pakken in de eerste km, ff draaien en keren en dan op naar de dijk. De eerste km gaat in 3:41 minuten en das mooi. Ik ga er dan vandoor en samen met een andere man loop ik richting een van de twee groepjes die zich voor ons hebben gevormd. Ik houd ook de gehele weg Koen in het zicht en das goed voor het vertrouwen. We zijn inmiddels de dijk opgeklommen en lopen nu richting het westen. De tweede km gaat in 3:50 minuten. Dat komt door de klim de dijk op. Dan al snel de dijk weer af en rond 2,5 km halen we het groepje van 3 a 4 man bij. De man met wie ik loop sluit aan maar ik voel dat het hier niet hard genoeg gaat en ga drop en drover.

Bij 3 km ziet Toon mij niet lopen. Hij is gefixeerd op Evert en Mirte en begrijpt niet dat ik daar niet bijloop. Maar ik liep ervoor. De derde km is gegaan in 3:46 minuten. Das erg goed want dit is normaal gesproken mijn zwakste km. Ik loop nu weer alleen door het Beuningse achterland (zie verslag 2011) tegen de wind in maar ben mentaal gedrevenener dan in 2011 en ga door en door. We draaien de polder uit en ik zit vlak achter het groepje voor me en Koen Martens. 4e km is gegaan in 3:49 minuten. Ik zie nu een gemiddelde km tijd op den Garmin 305 van 3:47 min/km en das net onder 19 natuurlijk. Ik besluit nog even flink aan te zetten deze km. Het is nog maar 1000 meter en dan zijn we bij de finish.
We lopen net iets anders als in 2011, slaan rechtsaf tegen de wind in en licht heuvelop, draaipunt bij rotonde en dan met wind mee terug en rechtsaf richting de finish. Toon zegt dat in 18:30 moet kunnen halen maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik knal op de finish aan en met handgeklokt 18:45 minuten kom ik over de finish. Deze km ging in 3:38 minuten! Wat een eindschot zeg. Gemiddelde km tijd uiteindelijk 3:45 minuten. De uitslag is inmiddels bekend en mijn officiele tijd is 18:44 minuten!!! Nog een seconde beter dan gedacht. Ik word 6e van de 97 deelnemers. Dezelfde plek als in 2011 met evenzoveel deelnemers.
Ik kan mijn geluk niet op zeg. Wat een mooie tijd en eindelijk, eindelijk na 23 maanden < 19 minuten!!

Sportieve groet,
Corné

4 opmerkingen:

 1. Klasse Corne, een tijd die ik nooit meer ga lopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldig Corné een vette pr van harte! kwam het door die haas in het zwart voor je? de volgende keer trek je me aan me shirt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat u ook mee heeft gelopen met de run beuningen run en dat u 2 hele mooie foto`s heeft! Ik heb ook meegelopen op de 10km en daar een mooie PR gelopen én gewonnen. Nu kan ik alleen helaas geen foto`s vinden van deze wedstrijd. Mag ik u vragen op welke site u ze heeft gevonden?
  Alvast bedankt!
  Groeten Marion

  BeantwoordenVerwijderen