zaterdag 27 oktober 2012

21-oktober-2012 : Molenhoeks Makkie, Molenhoek 10 km

Afgelopen zondag was de derde editie van het Molenhoeks Makkie in het nabijgelegen Molenhoek. Aangezien deze "cross" een goede voorbereiding is op de Zevenheuvelenloop moet je hier bij zijn. Het was alweer vroeg druk in de Molenhoek en nadat de kids hadden gelopen en de 5 km lopers waren vertrokken mochten we aan de slag voor onze 10 km.

Het bosgebied bij de Heumense Schans is natuurlijk bekend terrein, de loop zit nog in het hoofd van vorig jaar, dus is bekend waar winst en verlies te behalen zijn. De eerste 2 km gaan flink harder dan in 2011 en ik heb er een goed gevoel over vandaag. Dan begint de lange klim inclusief een trapje en deze loopt eigenlijk wel lekker. Ik heb alweer een aantal lopers ingehaald en dat gaat eigenlijk zo verder gedurende het verloop van de wedstrijd. Na bijna 5 km dan de beklimming van het losse, mulle zandpad op de Heumense Schans en ik passeer he 5 km punt in 21:48 minuten en das bijna een minuut sneller dan in 2011. Naast een moeilijk gezicht opzetten kon ik hier ook nog wel een beetje lachen:
Ik besluit in de km die volgt te consolideren en ff op adem te komen en loop met een loper mee die ik inhaal op dit stuk. Door de pittige training die ik gister nog liep van 10 km in een behoorlijk tempo heb ik deze km wel nodig ook. Ik zie op mijn klokje dat mijn gemiddelde km tijd hier een seconde oploopt terwijl ik weet dat ik hier moet gaan versnellen. Hm...verstandig om ff op adem te komen maar niet goed voor mijn tijd. Bij 6 km zet ik weer aan. Op het open veld aldaar passeren we weer een van de saxofoonspelers en hetzelfde droeve liedje als in 2011 wordt hier gespeeld. Toch jammer maar leuk geprobeerd! Aangekomen op de Biesseltsebaan ga ik dan flink versnellen en loop van loper naar loper. Dan de geul in onderaan bij het Jachtslot en door de vele regenval is het hier lastig lopen.

Ik kom er goed doorheen en dan het laatste klimmetje. Ik zie Jan Poelen ineens in de verte en gezien zijn beoogde eindtijd weet ik dat het met mij goed gaat. Boven aangekomen gaan we dan beginnen aan de laatste 1500 meter welke vrijwel in zijn geheel heuvelaf gaan. Lekker laten rollen dus en knallen maar. Het bruggetje over en linksaf weer de Molenhoek in. De jongens van Team 7Heuvelen moedigen me aan en dan rechtsaf de finishstraat in. Het staat hier rijendik en ik knal er nog een laatste eindsprint uit. In 42:46 minuten (4:17 min/km) kom ik over de finish en ben zo'n 24 seconden sneller als mijn eerste MoMa in 2011. Het tweede stuk van deze wedstrijd heb ik wel moeten inleveren op het tweede stuk in 2011 qua tijd.
Ik ben tevreden gezien mijn training van gister en de naweeën van de marathon. Niet iedereen is tevreden over zijn of haar eindtijd maar het is wel een gezellige boel na de finish. Snel loop ik naar mijn fiets die weer bij Charlotte staat om een warme trui aan te trekken. Gisella komt inmiddels ook over de finish en heeft flink afgezien. Ze is een minuutje langzamer als in 2011 maar heeft wel veel minder getraind. We fietsen lekker terug naar Groesbeek en maken ons op voor een midweekje Texel. Heerlijk was dat en daar heb ik ook nog 2 trainingsrondjes gelopen naast het vele wandelen en fietsen. Wat een lekkere sfeer hangt er toch op de waddeneilanden. Daar moeten we dan ook maar eens gaan kamperen in 2013!

Nu op naar de Maldense Bosloop en de Zevenheuvelenloop uiteraard. Ben benieuwd wat dat gaat worden dit jaar. Verslagen zullen volgen!

Sportieve groet,

Corné

1 opmerking:

  1. Leuk verslag! We zullen de saxofonist eens vragen zijn repertoire uit te breiden :)

    BeantwoordenVerwijderen