maandag 17 oktober 2011

16-oktober-2011 : Molenhoeks Makkie, Molenhoek 10 KM

Zondag 16 oktober was het tijd voor de tweede editie van Molenhoeks Makkie in de Molenhoek net over de grens met Limburg. Vorig jaar waren we verhinderd door vakantie maar nu stonden we lekker aan de start om 10:21 uur in de vroege frisse maar zonovergoten ochtend.


We waren al lekker vroeg in den Molenhoek om te verzamelen bij Charlotte een van mijn lopers. De woensdagavondgroep van de Nijmeeegse Loopschool was vertegenwoordigd door zo'n 6 lopers. De CIFLATEN aanwezig waren niet te tellen en ook onderweg heb ik behoorlijk veel geel-zwarte tenues ingehaald.

Ik ging in het startvak voor 40-55 minuten staan en dan lekker vooraan om een zo goed mogelijke startplek te hebben. Was van plan rustig te starten gezien de zwaarte van het parcours in de eerste 5 km en dan na het beklimmen van de Heumense Schans los te gaan. In het startvak kwam ik Paul Dekker tegen en we besloten samen op te lopen. De eerte km was het al behoorlijk druk en de grote inhaalrace was begonnen. Na 1 km kwamen we in het bos aan en werden de paden smaller. Veel oneffenheden maakte dat je goed op moest letten waar je liep zodat je mogelijk geen blessures opliep. Ook waren veel lopers in een startvak gaan staan wat niet overeenkwam met de realiteit. Veel heftige klimmetjes, lange sluimerende paden licht bergop en voor je het weet ben je alweer bij km 4 en begint de beklimming van de Heumense Schans.

Hier waren al heel wat voeten overheen geweest dus flink mul zand as always. Halverwege het 5 km punt en dit gaat in 22:35. Dit is net iets langzamer dan de 4:30 min/km die ik wilde lopen maar hoop dat ik mijn winst in het tweede deel kan gaan halen als we boven zijn en de afdalingen en minder heftige klimmen gaan beginnen.
Hier loopt Paul nog bij me maar hij moest even later lossen helaas. Bovengekomen aan de Heumense Schans gaan we rechtsaf en moeten de beentjes aan het werk. We hebben echt al heel veel lopers ingehaald maar ineens is het hier een stuk rustiger en kan er tempo worden gemaakt. We lopen achter het Jachtslot Mookerheide langs richting de Biesseltsebaan. Nog even een keer rechtsaf waar de wind vol in het gezicht blaast. Wel nog een heerlijk zonnetje en muziek....maar deze muzikant heeft niet echt begrepen wat opzwepende muziek is helaas. Dan de Biesseltsebaan op en het afdalen gaat beginnen. In de verte zie ik Cecile lopen en ik snel naar haar toe om haar op de laatste klim bij te halen. Deze laatste klim was nog wel een verrassing want die ligt na zo'n 8,2 km. Bovengekomen verwacht ik dat we af gaan dalen via het verharde pad langs het Jachslot maar we duiken nogmaals het onverharde gebied in. De daling is heftig en mijn benen draaien flink rond. Dan komen we eindelijk het onverharde af en snellen we weer terug de Molenhoek in en met een erg snelle laatste km kom ik in 43:09 minuten over de finish. Een echt heerlijke negative split. Verstandig gestart en dan er tegenaan. 20:34 minuten over de tweede 5 km.

Als ik naar mijn resultaat kijk, het parcours en de resultaten van anderen kan ik meer dan tevreden zijn over mijn prestatie vandaag. Krachttraining voor de benen om nog sneller de heuvels op te komen is voor mij geen overbodige luxe denk ik. Maar de heuvels op de 7Hillsrun op 20 november is natuurlijk wel wat andere koek en gaan we er vol tegenaan. Vooral het versnellen in het tweede deel geeft me vertrouwen voor andere komende wedstrijden.

Kortom, ik ben tevree over mijn eerste Molenhoeks Makkie!

Sportieve groet,

Corné

1 opmerking:

 1. Dag blogger,
  Wij geven altijd zo hoog op over onze Leiden Marathon. Gewoon omdat wij er trots op zijn zo´n mooie loop te mogen organiseren in een mooie historische stad en een typisch Hollands decor.

  De Leiden Marathon is ontstaan uit lopers. Nog altijd denken wij vanuit dat perspectief als wij beslissingen nemen. De toeschouwers zijn leuk voor de lopers en niet alleen voor die paar toppers. Nee, onze gastvrijheid hier in Leiden e.o. strekt zich uit naar iedere deelnemer.

  En dan jij. Jij bent meer dan gemiddeld geïnteresseerd in een hardloopevenement. Jij beschrijft wat je ervaart, wat je meemaakt bij het hardlopen. Veel mensen genieten van jouw verhalen. Dat spreekt ons erg aan. Daarom willen wij jou van harte uit uitnodigen om eens te horen wat wij in Leiden gaan doen met de 25e editie en het NK Halve Marathon in huis.

  Wij willen jou “Leiden” van binnenuit laten zien.
  Waar is die start? Zo maar een plekje? Waar is de finish? Zomaar een plekje? Wie zijn dat nou, die mensen van de Leiden Marathon?
  Wij pretenderen niet de mooiste te zijn, niet de grootste, maar wel gewoon een hele leuke...

  Vind jij het leuk om bij ons op de koffie te komen? Collega-blogger Running Ronald (Ronald Meijer), is onze co-gastheer. Hij heeft al jaren “iets met Leiden”.

  Ik nodig jou van harte uit om met jouw bloggenoten aan te schuiven bij onze lunch in het Koetshuis de Burcht op zondag 29 maart om 13.00 uur. Dan vertellen wij je wat en laten een en ander zien.
  Ik zou het erg leuk vinden als je erbij zou zijn. Stuur even een mailtje ter bevestiging naar Cécile Burghouwt: cecile.burghouwt@marathon.nl.

  Hopelijk tot de 29e.


  Hartelijke groeten,

  Tjeerd Scheffer
  Leiden Marathon, voorzitter

  BeantwoordenVerwijderen