zondag 30 oktober 2011

29 oktober 2011 : 24ste Diepe Hel Holterbergloop, Holten 10EM

Gister was het tijd voor de 24ste editie van de Diepe Hel Holterbergloop. Ieder jaar start deze loop wisselend vanuit Nijverdal en Holten en dit jaar was Holten aan de beurt. Goed getraind en uitgerust gingen Gisella en ik rond 12:15 uur naar Holten.
Startnummertje ophalen, wat buurten met bekenden en dan op naar het onbekende.....Vorig jaar een mooie start aan de rand van Nijverdal meteen in het natuurgebied, nu in het kleine cetrum van Holten midden op een plein, het zogenaamde Kalfstermansplein. Ik stond lekker vooraan samen met CNR Rutger en had ook mijn clubgenoten van Cifla al gezien.

Om 14:30 uur was de start en ik voelde me goed. De eerste 2 km gingen heuvelaf en het was lekker rollen en echt warm worden. Gerwin haalde me in en moedigde me aan. Dan na 2,2 km de eerste echte klim. Ik kom goed vooruit, haal veel lopers in waaronder Gerwin en verrassend ook Esme en een heleboel anderen. Bovengekomen even herstellen en op naar de 5 km.

De verloren tijd door de klim in km 3 haal ik deels weer in, in km 4 en 5 en kom door in 20:02 minuten bij 5 km. Das een stuk sneller in ieder geval dan vorig jaar in Nijverdal realiseer ik me. Ik hoorde voor de start dat het parcoursrecord hier langzamer is dan in Nijverdal .....Dan lekker afdalen in km 6 en dan weer klimmen. Ik krijg wat last van mijn buik/maag inmiddels maar worstel er me nog doorheen. Dan bij km 8.....ik moet naar de kant....kan het niet houden en het voelt niet echt goed......Het ging zo lekker maar dit betekent dus dat ik een goede eindtijd wel kan vergeten. Bijna 2 minuten langs de kant en dan op naar het keerpunt. Op de terugweg zie ik Gisella. Zij moedigt me hartstochtelijk aan maar deel haar maar mee wat me is overkomen!

Het is echt zwaar nu voor me maar ik haal wel weer een gedeelte van de lopers in welke in de 2 minuten mij voorbij zijn gegaan. 10 km klok ik in 40:57 minuten (dit is zonder stop) en dit is weer langzamer dan vorig jaar. Dan bij 12,5 km als het ergste erop zit moet ik nogmaals naar de kant en weer duurt het bijna 2 minuten. Ik weet niet wat er aan de hand is. Vind het allemaal maar vreemd.....

Ik besluit dan maar om zo goed en zo kwaad als het kan de laatste 4 km uit te lopen en baal als een stekker natuurlijk. Bij 15 km vraagt een jongen of ik het allemaal nog leuk vind maar vertel hem wat me is overkomen en dat ik baal als een stekkert natuurlijk. 15 km gaat in 01:02:17 (handgeklokt) en de laatste 1100 meter breekt aan. Ik kan het niet eens opbrengen om een eindsprint in te zetten. Na 01:06:49 hand en 01:10:22 wedstrijdtijd kom ik bij de finish. Omroeper Henk besluit me om te roepen over het plein in Holten maar al hoofdschuddend kom ik over de finish.


Wat een deseptie zeg! Hoe kan dit nu? Ik bespreek na met Rutger en die verbaast zich nog over mijn handgeklokte tijd met 2 pauzes. Ook Riny uit Bemmel komt even vragen wat er met me aan de hand was want die had me de bossen in zien duiken. Als alles nu eens normaal verlopen was.....Inmiddels gaat het weer goed met mijn darmen en kan ik alles weer eten en drinken en laten we het maar als incident zien. Jammer dat dat net tijdens de Diepe Hel Holterbergloop was maar ik kom terug voor de 25ste editie in 2012! De omgeving is zo mooi en het parcours zo uitdagend dat ik wel vaste klant wil worden.

Sportieve groet,
Corné

3 opmerkingen:

 1. idd balen voor je. Voor mij was het ontzettend leuk jou onderweg tijdens een wedstrijd nog eens tegen te komen. Dat gebeurd mij niet zo vaak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een diepe buiging Corné dat je de hele wedstrijd hebt uitgelopen.
  Alleen al de naam van de wedstrijd zegt al genoeg dat het geen loop is voor watjes.
  Nu maar hopen dat het inderdaad een incident is geweest en niet terugkomt tijdens de 7^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgend jaar revanche dan maar vanuit Nijverdal.
  Hoop dat het bij mij ook stukken beter gaat dan.
  Groeten, Bertus

  BeantwoordenVerwijderen