vrijdag 14 oktober 2011

Van Weblog naar Blogspot......

Op 23 augustus 2011 kondigde weblog de migratie van mijn oude weblog www.cornevanhelteren.web-log aan. Inmiddels is het vandaag 14 oktober 2011 en zijn er nog dusdanige migratieproblemen dat de weblogs van duizenden webloggers nog steeds niet gebruikt kunnen worden. Vandaar dat ik vandaag eens de stoute schoenen aantrek en na al die jaren overstap naar blogspot. Even wennen maar vanaf vandaag ben ik dus weer te volgen.

Wat hebben we allemaal gedaan op hardloopgebied sinds 23 augustus?

Op 27 augustus stond de Zomerloop bij de Dijkrunners in Dodewaard op het programma. Ik liep er weer 5 km, het was warm en het waaide hard. De tijd was redelijk tot goed te noemen als je een PPR loopt met 19:21 minuten maar ik was toch niet geheel tevreden. Ik liep tot een km of 3 met Ton Melssen mee maar moest toen toch echt lossen. In de laatste 2 km verloor ik zo'n 25 seconden en das teveel....Misschien bij de herfstloop beter?

Op woensdagavond 14 september dan de Bruggenloop in Nijmegen. Het parcours was veranderd, de omstandigheden ideaal en de vorm goed. Ik ben met Jan Poelen en Evert Wendelaar opgelopen en zo'n 4 km bleven we bij elkaar. Km tijden waren goed, maar bij de beklimming van de Waalbrug moesten we Jan laten gaan en even later moest Evert bij mij lossen. Al met al een geslaagde loop met een lekkere eindsprint heuvelaf en een nieuw PPR in 27:24 minuten op bijna 7 km (6,97 km) met een gemiddelde km-tijd van 3:56 min/km.


Dan op 25 september naar Boxmeer voor de Maaheggenloop 10 km. Zucht..wat was het al warm 's morgens rond 11:00 uur. Wij hadden al medelij met degenen die 's middags om 14:00 uur de Posbank gingen beklimmen. Zowel Jan en ik waren weer in Boxmeer en na samen heengereden te zijn onze startnummers opgehaald te hebben dan om 11:20 uur onze start samen met de 5,5 km lopers. Het liep al met al best lekker met km's steeds net onder of boven de 4:00 min/km. Meer zat er gewoonweg echt niet in. We kwamen na 1 km op een onverhard pad tussen Boxmeer en Sambeek en omdat het een op en neertje was hadden we dat stuk van 1,5 km ook op het laatst nog. Gelukkig hadden de lopers die de 1/2e marathon liepen een extra drankpost gekregen en konden we daar gretig gebruik van maken. Bij zo'n 4 km kwamen langs een huis net buiten Sambeek en kwam net Adriaan van Loon naar buiten voor de broodnodige aanmoedigingen.

Bij het 5 km keerpunt een tussentijd van 19:48 minuten en mooi op schema voor een tijd < 40 minuten. Het werd echt werken op de weg terug maar langzaam zag ik mij weer dichter op Jan Poelen inlopen. Met nog 2,5 km te gaan lag ik slechts 10 seconden achter hem maar dit werden dan ook de zwaarste km's. Weer het onverharde op. Daar had iemand niet opgelet en een auto in laten rijden. Deze besloot ook nog eens te gaan keren wat ons een slalomactie opleverde. Dan licht heuvelop Boxmeer in en de km 8 en 9 over het onverharde in 4:05 en 4:06. Gelukkig kon ik nog versnellen en met een vlugge 3:54 min/km ging ik na precies 10,00 km over de finish in 39:59 minuten. Net geen PR maar onder deze omstandigheden.....

In 2011 nu 2 keer onder de 40 minuten gelopen (al is het maar net met 1 en 2 seconden). Maar wel 2 keer onder niet ideale omstandigheden.

In het weekend van 8/9 oktober liep ik twee wedstrijden waarvan 1 als soort van haas/tempomaker. Op zaterdag de 8e liep ik de Herfstloop bij de Dijkrunners in Dodewaard. Ik had nog een revenge van de 27 augustus in gedachten. Was helaas al een beetje verkouden maar ben er toch voor gegaan. Hard gestart en zo lang  mogelijk volgehouden kwam ik uiteindelijk in 19:10 minuten over de finish. Uitvoering goed, andere lopers langzamer als in augustus dus de verschillen waren deze keer kleiner. Zeer tevreden ben ik dan ook over deze 5 km in weer een PPR.

Op zondag de 9e had ik een aantal lopers uit mijn groep beloofd te hazen naar een 01:45:00 uur op de halve marathon van Eindhoven. We zijn met 5-en gestart en binnen 1 minuut met 4-en gefinished. 1 Loper moest helaas lossen en heeft de finish niet gehaald. Eindtijd 01:43:55. Mooi vlak parcours, jammer van de regen, en een stil publiek die ik wel probeerde op te zwepen maar wat niet altijd lukte helaas.

Mooi zweef- en genietmoment:Zo nu op naar de 7-Heuvelenloop op 20 november. Jullie zijn weer een beetje bijgepraat over mijn wedstrijdjes en ik ben vanaf heden hier te volgen.

Sportieve groet,

Corné

1 opmerking: