zondag 3 juni 2012

03-juni-2012: 13de Zwitserloot Dak Run Groesbeek, 10 km

Zit je op zaterdagavond lekker te BBQ'en op je nieuwe terras met zon en zo'n 18 graden....zondagochtend regen, regen, regen en een graad of 8-9. Het is vandaag net zo 'warm' als eerste kerstdag 2011. Soms is het ongelofelijk. De echte die-hards komen toch naar Groesbeek voor de 13de Zwitserloot Dak Run. De start van mijn 10 km zal om 13:00 uur zijn dus de ochtend ruim de tijd om lekker rustig aan te doen en naar het evenement toe te leven. 10:30 uur even startnummer ophalen en ik krijg er een functioneel zwart t-shirt bij omdat ik me vroeg heb ingeschreven.

Om 12:00 uur loop ik onze straat naar beneden om naar de start en het verloop van de 5 km te gaan kijken. Het regent dus ik heb een pluutje mee. Veel bekenden en minder bekenden aan de start en de loopomstandigheden lijken ideaal. Het zijn twee rondjes door het centrum van Groesbeek en Ruud Nefkens wint met overmacht. Een minuut of 20 na de start ga ik snel weer terug naar huis om de loopkleertjes aan te trekken en in te lopen.

Zaterdag was het open dag op het werk dus heb ik niet gelopen. Ik merk dat ik totaal geen moeie benen heb en het lopen gaat dan ook heerlijk. Ik maak een rondje van 2,5 km en ga dan weer naar huis om mijn wedstrijdkleren aan te trekken en mijn benen in te smeren met olie (het regent nog steeds).

Om 13:00 uur dan de start. Er wordt echt meteen vandoor geknald door een aantal lopers vooral de heuvel af het centrum in. Ik heb ook een lekker tempo te pakken en daar is het eerste heuveltje voordat we rechtsaf de van Nispenstraat in gaan. Bij de waterpost staan nu vrijwilligers die halverwege de straat gaan staan met de bekertjes. Een enorme verbetering.

In de van Nispenstraat hebben we wind tegen, dan rechts en rechts de Hoflaan in. Hier hebben we wind mee en krijg je het al snel enorm warm. Ik kijk eens om me heen en Jan Poelen loopt bij me. Ik zie dat we na 1300 meter 3:38 min/km gemiddeld lopen dus ik gebaar dat we vanaf hier wel wat rustiger aan mogen gaan doen. De eerste passage door het dorp en dan klimmen zo'n 600 meter met soms een vlak stukje maar vooral doorbijten. De eerste keer gaat het prima en dan mogen we aan de tweede ronde van 4 gaan beginnen. Ik loop echt prima en kan het tempo mooi volgen. De eerste 5 km gaan in 18 minuten en 53 seconden. Samen met Peter Huls die ik vlak op de rug zie haal ik bovenaan de klim Maarten Meeuwsen bij. Vanaf hier gaat Peter uitlopen maar we komen dichter bij de eerste dame.
Achter zie ik dat Dieuwertje Poort de tweede dame me weer een beetje in aan het halen is in ronde 3. Ik blijf echter stug volhouden maar zie dat langzaam iedere klim mijn gemiddelde km tijd een beetje toeneemt. Deze voelt dan ook iedere ronde zwaarder. Dan alweer de laatste ronde en in de van Nispenstraat haalt Jan van Ommen me bij. Das lekker want ik kan aanklampen en mijn tempo weer verhogen. Dat duurt echter niet lang en in het dorp haalt ook de tweede dame me weer bij. Hier kan ik wel bijblijven en we klimmen samen omhoog totdat de afdaling begint. Hier kan zij meer versnellen dan ik en dan het laatste rechte stuk alweer. In 38:39 minuten kom ik dolblij over de finish. Net als 3 jaar terug iets meer meters op de teller (150 om precies te zijn).

Ik loop alweer een PR en mijn tijd uit Bemmel heeft een maandje gestaan en is nu weer gesneuveld. Velen hebben lekker gelopen en ook mooie tijden. Nagenietend ga ik naar huis, douchen om 's middags nog even naar de Galarun te kijken. Jammer dat het de hele dag regende en er dus uiteindelijk ook weinig publiek was. Het was echter wel goed voor de loopprestaties.

In 2013 de 14de editie!

Sportieve groet,

Corné

2 opmerkingen:

 1. Geweldig Corne, gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad baggerweer.
  Zo zie je maar weer dat een heuvelachtig parcours niet altijd wat zegt.
  je had natuurlijk wel voorkennis :-)woont zo dicht bij het parcours!
  De overstak naar cifla heeft je goed gedaan Corné.
  Van harte proficiat met je pr.

  BeantwoordenVerwijderen